Contactgegevens

SLO Mariadal Hoegaarden
Klein Overlaar 3
3320 Hoegaarden

Tel : 016 / 76 54 97

Contactpersonen

 

Christel Godefridis
Directeur 

 

Line Vertongen
Assistent-directeur
Orthopedagoge

Brigitte Dermine
Assistent-directeur
Zorg en mentorschap scholengemeenschap Tumuli

 

Waarom leren leren?

Bij heel wat kinderen met speciale onderwijsbehoeften zien we dat het denken en de ontwikkeling van het denken verstoord is. Zij leren in een trager tempo en nemen onvoldoende kennis op. Zij kunnen minder goed onthouden en het geleerde minder goed toepassen in nieuwe situaties. Ze gebruiken verkeerde of onaangepaste strategieën (denkwijzen) of denken en werken op een wanordelijke manier.

Om onze leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen zijn wij op zoek gegaan naar methodes, theorieën, modellen, oefeningen, werkvormen, ... .

De basis van onze aanpak is de theorie van Feuerstein. Hij gaat er vanuit dat ieder kind veranderbaar is, dat ieder kind tot betere prestaties kan komen als we maar de juiste aanpak gebruiken. Dat is waarin ook wij geloven.

Op basis van het programma van Feuerstein, van de methode Cognet, de beertjes van Meichenbaum (bewerking Kaat Timmerman), de theorie van de meervoudige intelligentie, methodes om te leren studeren, methodes om leren samen te werken (Clim en structureel coöperatief leren) hebben we een eigen programma ontworpen.