Contactgegevens

SLO Mariadal Hoegaarden
Klein Overlaar 3
3320 Hoegaarden

Tel : 016 / 76 54 97

Contactpersonen

 

Christel Godefridis
Directeur 

 

Line Vertongen
Assistent-directeur
Orthopedagoge

Brigitte Dermine
Assistent-directeur
Zorg en mentorschap scholengemeenschap Tumuli

 

Inschrijvingen

1. Aanmelden en inschrijven

Kinderen die beschikken over een ‘verslag’ voor type basisaanbod of type 9 kunnen worden ingeschreven in onze school.

In de loop van het schooljaar kan er steeds ingeschreven worden vanuit het gewoon onderwijs.

Een overstap vanuit een school voor buitengewoon onderwijs naar onze school in de loop van het schooljaar, waarbij een attestwijziging moet gebeuren, is niet mogelijk. Een attestwijziging kan alleen gebeuren op het einde van een schooljaar. Indien we een dergelijke leerling toch opnemen in onze school, zal hij/zij ingeschreven worden als vrije leerling.

Wij kunnen een inschrijving niet weigeren behalve indien er geen plaats meer is. De weigering gebeurt per type of op schoolniveau.

Voor het schooljaar 2019-2020 kan je het ganse schooljaar inschrijven voor type basisaanbod zolang er vrije plaatsen zijn. Type 9 is volzet.

Voor het schooljaar 2020-2021 kan je hieronder de data terugvinden.

Onze school werkt met een voorrangsperiode voor leerlingen van dezelfde leefentiteit en kinderen van personeel. Tot slot voorzien we ook een periode voor leerlingen die geen gebruik maken van de voorrangsgroepen.

1. Type Basisaanbod

Een inschrijving voor het schooljaar 2020-2021 kan:

  • van 2/03/2020 tot 20/03/2020: kinderen van dezelfde leefentiteit (broers en zussen) en kinderen van personeel
  • vanaf 20/04/2020: vrije inschrijvingen

 

2. Type 9

Een inschrijving voor het schooljaar 2020-2021 kan:

  • van2/03/2020 tot 20/03/2020: kinderen van dezelfde leefentiteit (broers en zussen) en kinderen van personeel
  • vanaf 30/03/2019: vrije inschrijvingen

De inschrijvingen voor type 9 en type basisaanbod zijn voorlopig door de lokale overheid opgeschort tot op het moment dat fysiek inschrijven terug mogelijk is. Wanneer we een nieuwe datum hebben, communiceren we dit via deze website.

2. Weigeren

Onze school moet haar capaciteit vastleggen. De maximumcapaciteit van de school is 145 leerlingen. De capaciteit van type basisaanbod is 90 leerlingen, voor type 9 is dit 55 leerlingen.

De capaciteitsbepaling en het aantal beschikbare zitjes vind je terug op de website van de school. Eens onze capaciteit bereikt is, wordt elke bijkomende leerling geweigerd.

Elke geweigerde leerling krijgt een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving en wordt als geweigerde leerling in het inschrijvingsregister geschreven. De volgorde van geweigerde leerlingen in het inschrijvingsregister valt weg op de vijfde schooldag van oktober van het schooljaar waarop de inschrijving betrekking heeft.

Indien er problemen zijn in verband met de inschrijving kan je een beroep doen op de bemiddeling van het lokaal overlegplatform van Tienen (contactpersoon: Evelien Caron, 02 553 29 73 , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).